Mesures antifrau

El Consell de Ministres va aprovar el passat 22/06/2012 el projecte de llei de lluita contra el frau fiscal que preveu, a banda de les mesures d'aflorament de rendes ja anunciades, modificacions de les normes tributàries.
El paquet de mesures inclou:
1) La limitació a 2.500€ els pagaments fets en efectiu en els que hi intervingui algun professional o autònom. Queden, per tant, exclosos els fets entre particulars.

2) La obligació de comunicar comptes, valors, títols, rendes o béns immobles situats a l'estranger. L'infracció d'aquest deure NO PRESCRIURÀ.

3) S'exclouen del règim de mòduls als empresaris que facturin menys del 50% a particulars quan el seu volum d'ingressos superi els 50.000€ anuals. També s'exclourà als qui obtinguin rendiments d'altres empresaris o professionals per més de 225.000€ anuals.

4) S'elimina la possibilitat d'aplaçar o fraccionar el deute tributari quan existeixi situació de concurs.

5) S'estableix la inversió del subjecte passiu en el cas de renúncia a l'exempció d'IVA en operacions immobiliàries. El comprador només es podrà deduir l'IVA quan prèviament l'hagi ingressat.

6) Hisenda podrà prohibir la disposició d'immobles de societats quan hagin estat embargades accions equivalents a més del 50% del capìtal social per a evitar l'incombrament del deute en aquells casos que el deutor només té accions de la societat titular dels béns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada