NUL.LITAT DE CONTRACTES SWAP I PREFERENTS

La proliferació per tot el país de sentències judicials que declaraven la nul.litat dels contractes swap, d'entre les que hi ha de l'Audiència Provincial de Barcelona, la de Girona i Lleida, va provocar l'allau de demandes  per a conseguir la nul.litat dels swaps i la recuperació dels diners pagats per raó d'aquest contracte.
El motiu que s'al.lega en aquests casos és que tractant-se d'un producte bancari complexe i d'alt risc, requeria una informació específica al client que, a la majoria dels casos, no s'ha donat.
Aquest fil argumental podria servir de base per a demandar la nul.litat d'altres contractes bancaris que compleixin amb aquells requisits, a saber: que es tarcti d'un producte especialment complex i de risc elevat i que l'afectat no fos assabentat de totes les caracteristiques i naturalesa del producte quan el va contractar. Aquest podria ser el cas de les participacions preferents ofertades per les entitats bancaries sense advertir a l'interessat dels terminis de venciment, que en molts casos superen els 30 anys.
Caldrà veure si els tribunals donen acollida a aquestes demandes de la mateixa forma que han estat acollides les relatives als swap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada