CLÀUSULES ABUSIVES

La llei permet a les parts que signen un contracte pactar tot allò que desitgin sempre que no contravinguin les lleis, la moral ni l'ordre públic.
D'acord amb la jurisprudència del Tribunal Suprem, d 'entre els imperatius legals, els valors i els principis que han de respectar els pactes, s'hi troba l'equitat.
Per la seva banda, la Llei general per a la Defensa de Consumidors i Usuaris preveu que seran nuls els pactes que s'imposin a una de les parts i no siguin acceptats expressament per aquesta a qui se li imposen.
En aquest context, la Sala Primera del Tribunal Suprem ha considerat abusiva la cláusula per la que s'imposava al comprador la obligació de pagar l'impost de la plusvalúa municipal i l'ha declarat nul.la.
El Suprem fonamenta la seva decisió en que aquest pacte no havia estat negociat ni acceptat expressament pel comprador i li imposava una obligació sense contraprestació o contrapartida del venedor, és a dir, que conculcava el principi d'equitat i equilibri a les prestacions del contracte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada